Safe4 har fått med et kobbel av kjente investorer for å utfordre alarmbransjen med praktiske tilleggstjenester. Selskapet prises nå til 350 millioner kroner før neste emisjonsrunde.
I G4S’ tidligere lokaler på Tåsen i Oslo har gründer og adm. direktør Bjørge Kraft i Safe4 Security Group bygget opp en avansert digital plattform som er integrert med selskapets sertifiserte alarmstasjon.
– Den tradisjonelle alarmbransjen har hovedsakelig vært rettet mot tjenester for innbrudd og brann, og det er der Safe4 starter. Etterspørselen og betalingsvilligheten ligger i dag innenfor disse tjenestene, men på sikt vil tjenestebildet utvikle seg, sier Kraft.
Safe4’s kunder skal ha mulighet til å koble på flere tjenester til alarmsentralen. I kombinasjon med en høy-teknologisk hjemmesentral, er plattformen designet for å støtte leveranse av tjenester som brann-, vann- og innbruddsalarm, energistyring, velferdstjenester og sikker hjemlevering av varer.
For å finansiere vekstplanene jobber selskapet med tilførsel av frisk kapital. Ved forrige emisjon ble Safe4 priset til rundt 350 millioner kroner.
– Vi jobber nå med å sluttføre en større kapitalinnhenting på 50 til 100 millioner kroner, der vi allerede er i samtaler med spennende miljøer som ser vekstpotensialet i selskapet, sier Kraft.
Kjente navn
Ifølge aksjonærlisten har Safe4 klart å tiltrekke seg mange kjente navn. Wilh. Wilhelmsen-familien eier gjennom Skips AS Tudor rundt 4,3 prosent av aksjene.
Per Grieg jr., Jon Harald Nordbrekken, Calle Steen, Arvid Engebretsen og Jan Petter Sissener er også inne blant eierne. Største aksjonær er imidlertid adm. direktør og gründer Bjørge Kraft, som eier rundt 11 prosent av aksjene.

Mye billigere
Tidligere i år inngikk Safe4 en partneravtale med boligalarmutfordreren Homely, med Nadir Nalbant i spissen. Homely tilbyr nå markedets rimeligste boligalarm for kun 99 kroner i måneden, ifølge Kraft.
Til sammenligning koster en boligalarm fra de store aktørene rundt 500 kroner pr. måned.
– Homely er en fullblods boligalarmleverandør som bruker Safe4 sin EN-sertifiserte alarmstasjon. Målet om at kunden skal kunne montere utstyret på egen hånd er også nådd, sier han, og legger til:
– I tillegg har Homely med sin distribusjon gjennom Elkjøp og Elektroimportøren åpnet for at forbruker kan kjøpe boligalarmen i butikk.

Skal redusere stress
Safe4 har valgt å levere produkter og tjenester på en åpen plattform, noe som innebærer at selskapet hele tiden kan integrere nye løsninger i takt med teknologiutviklingen.
– Vi vil sitte på verdifulle data som sluttkunder og partnere vil ha nytte av. For Safe4 skal dataene bidra til at vi leverer tjenester som forhindrer at alvorlige hendelser oppstår, sier han.
Ifølge Kraft ser selskapet økt etterspørsel etter løsninger som reduserer stress i hverdagen. Derfor har Safe4 blant annet lansert produkter som skal varsle om vannlekkasjer, høye fuktverdier, dårlig inneklima og frost.
– Vi har også lansert «Relax», som passer på at elektriske apparater har strømtilførsel. Om apparatet slutter å trekke strøm eller mister strømmen blir du varslet umiddelbart. Trenger du assistanse for å løse problemet vil alarmstasjonen kunne bistå deg 24 timer i døgnet, sier Kraft.

Stort potensial
Safe4 ønsker ikke å røpe hvilke partnere selskapet har inngått avtale med, eller er i dialog med, utenom Homely. Kraft forteller imidlertid at flere partnere har bestilt leveranser og at interessen er stor.
– Flere samarbeidsavtaler vil bli offentliggjort innen kort tid, både i Norge og utenlands, sier han.
Nylig inngikk Safe4 en avtale med et stort internasjonalt selskap, som allerede har bestilt og fått levert utstyr til sin lansering.
– Vi har gjort et konservativt regnestykke basert på hva nåværende og potensielle partnere ønsker å kjøpe av oss. Det signaliserer at vi kan levere en EBITDA på mellom 75 og 100 millioner kroner i 2021, sier han.
Sammenlignbare selskaper prises ifølge Kraft til mellom 15 og 20 ganger EV/EBITDA. Basert på overstående regnestykke vil Safe4 potensielt kunne verdsettes til mellom 1 og 2 milliarder kroner innen få år.