Safe4 in media

Ser hele tiden på nye muligheter

Author: Norsk Byggebransje


– Keyfree ser hele tiden på nye muligheter og starter nå med kunderekruttering for pilot av hjemlevering av varer innenfor låst fellesdør, slik at vi får erfart kundeperspektivet også, sier daglig leder Arne Johnny Forsberg. Foto: AF Håndverk


– Keyfree ble etablert i kjølvannet av prosjektet «Lås Opp» der Postnord var en deltakende part. Første felt-test etter sammenkobling av plattformer ble gjort på Frogner i februar 2023, sier daglig leder Arne Johnny Forsberg.

– Det var faktisk vår plattformleverandør Safe4 Security Group som tok initiativet til prosjektet i 2020. Mer om det her.

– Det er viktig å ha med store spillere i markedet for å løfte nye initiativ og legitimere nye løsninger.

Fikk du med deg: PostNord velger Keyfree

– Postnord er fremoverlente og flinke til å ta slike initiativ. For vår del er Postnord en viktig brikke for å få løsningen ut i markedet.

Hva har dere lært så langt?

– Vi har lært at ting tar mer tid enn man ser for seg. Det er mange hensyn å ta i produktutvikling.

– Samfunnet forandrer seg fort og det er viktig å kunne tilpasse seg raskt. Kundedialog er også ekstremt viktig slik at vi kan dekke kundenes behov så godt som mulig.

– I starten var man inne på hjemlevering av pakker innenfor låst privat dør. Her er det veldig mye mer komplekse problemstillinger. Det handler om både sikkerhet til både bud og boligeieren.


– Vi nordmenn er nok heller ikke villige til å slippe fremmede inn i gangen når vi ikke er hjemme selv. En slik løsning må samkjøres med alarmer osv før dette kan være aktuelt.

– Derfor ble fokus levering innenfor låst fellesdør til oppgang og lignende.

Les også: Tester nytt digitalt økosystem med Lås Opp

– Vi ser hele tiden på nye muligheter og starter nå med kunderekruttering for pilot av hjemlevering av varer innenfor låst fellesdør, slik at vi får erfart kundeperspektivet også.

– Prosjektet er viktig for Keyfree da det legger enda en dimensjon på bruksområdet til digitale låser.

– Det å åpne en dør med app og administrere adgang uten nøkler er både sikkert og tidsbesparende, både i private boliger, borettslag, innen utleievirksomhet, industri, næring og bygg- og anlegg.

– Hjemlevering trygt innenfor låst fellesdør, elektriske bommer, porter eller andre elektronisk styrte låsemekanismer, legger enda en dimensjon til vårt produkt.

– Det er mange aktører som kan tenkes å ha behov for en digital nøkkel. Alt fra hjemmetjeneste til andre tjenestetilbydere i sameier og borettslag.

– Pr nå er vi best representert i Stor-Oslo og Bergen, men vi ønsker å utvide vårt nedslagsfelt til hele landet etter hvert, avslutter Forsberg.

Media Contacts

Bjørge Kraft

Chief Executive Officer

Get in touch!

Have questions? Want to see a demo? Or wonder how can our solutions work for you? We are here to answer all your questions.

Get in touch!

Have questions? Want to see a demo? Or wonder how can our solutions work for you? We are here to answer all your questions.